Київ

В Ірпені відкрили новий міст замість підірваного

1090 0
Тисячі людей вже користуються мостом
Фото: Скриншот

Фото: Скриншот

На Київщині офіційно відкрили новий міст через річку Ірпінь у Романівці. Про це повідомив міський голова Ірпеня Олександр Маркушин.

«Відкриття, без перебільшень, історичне. І хоч було холодно, важко й страшно – цей міст назавжди залишиться в історії Ірпеня "Дорогою життя"», – написав він.

Маркушин зазначив, що під час окупації Київської області міст через річку Ірпінь у Романівці врятував 40 тис мешканців Гостомеля, Бучі й Ірпеня. 

Мер виразив упевненість у тому, що незабаром на цьому місці відкриється меморіал «Дорога життя».

Поряд зі зруйнованими конструкціями, які залишаться меморіалом, працює абсолютно новий міст.

Він має розвантажити Романівку на в’їзд і виїзд у години пік.

Голова Агентства відновлення та розвитку інфраструктури Мустафа Найєм додав, що на мосту встановлено шумозахисні екрани, барʼєрне огородження, проведено інженерні комунікації та зовнішнє освітлення.

Нагадаємо, міст у Романівці був зруйнований на другий день вторгнення російських окупантів. 

Роботи зі спорудження мосту в Ірпені виконує компанія Onur Group. Проєкт включає 2 мости по 114 метрів, кожен міст матиме 4 прольоти. Всього для будівництва буде використано 7500 м3 бетону та 970 тон будівельного заліза. Міст буде з'єднувати Гостомель, Бучу, Ірпінь з Києвом.

Технічний нагляд на будівництві здійснює українське представництво австрійської компанії “АйСі Інфраструктура Україна”.

Нагадаємо, раніше планували збудувати меморіальний комплекс, присвячений зруйнованому мосту у селі Романівка, що з’єднує Ірпінь з Києвом, і постраждалим від рук росіян жителям Київщини. Зруйнований міст має стати частиною меморіального комплексу.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!