В історичному ареалі міста дозволили будувати лише підземні паркінги

3965 0
При будівництві нових житлових будинків у історичних центрах передбачатимуть лише підземні гаражі.

У історичних ареалах міст будуватимуть лише підземні автостоянки. Відповідні зміни до оновлених Державних будівельних норм запрацювали з 1 вересня, пише на своїй сторінці у Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: В Україні дозволили будувати паркінги під закладами харчування, культури і спорту

Згідно з ДБН, у межах територій з пам’ятками культурної спадщини та в районах історичної забудови міст необхідно передбачати розміщення лише підземних паркінгів.

«Через так звану "хворобу" автомобілізації пройшло багато великих міст Європи, але зараз майже всі вони виглядають красиво і гармонійно, без хаотичного скуплення машин усюди. Європейці дуже переймаються збереженням екологічного стану та історичного вигляду своїх міст. Тому з метою гармонійного міського розвитку у нових містобудівних ДБН прописали відповідні норми», – пише Лев Парцхаладзе.

Крім цього, при розміщенні нових об’єктів, в тому числі при будівництві багатоквартирних житлових будинків, у центральних, історично сформованих районах міст тепер слід передбачати лише підземні гаражі.

Читайте також: На в’їздах у міста пропонують будувати перехоплювальні паркінги

Додамо, що у Львові на вулиці Вороного на місці стихійної автостоянки планували збудувати наземну парковку, втім через зміни ДБН тут затвердили будівництво готелю з підземним паркінгом. У межах історичної частини у планах міста також є підземний паркінг на площі перед університетом Франка та на площі Петрушевича.

Довідка

Державні будівельні норми (ДБН) — обов’язкові до виконання нормативні документи, які використовуються під час проектування нових та реконструкції наявних будівель, кварталів, мікрорайонів відповідно до їхнього призначення. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!