Київ

У Києві квітнуть лілії та лілійники

673 0
Це різні рослини, хоча самі квіти схожі.

У Київських парках та скверах квітнуть лілії та лілійники. Про це повідомляє «Київзеленбуд».
 
Лілії та лілійники - це різні рослини, хоча самі квітки дещо схожі. Щоб відрізнити їх, варто придивитися до стебла й будови самої квітки.
 
Квіти лілій мають 6 пелюсток в один ряд і 6 тичинок, а у лілійників пелюстки ростуть у два ряди.
 
 
У лілій – одне стебло з вузькими, невеликими за розмірами листками, які ростуть по всій довжині стебла. Висота їх - від 45 см і може сягати навіть 2,5 м.
 
 
Лілійники ж навпаки невисокі: карликові сорти – близько 30 см, а високорослі - більше 1 м. Листя росте розетками від коріння, воно довге й дугоподібне.
 
 
Якщо лілії після цвітіння повністю втрачають декоративність, то лілійники навіть без квітів виглядають гарно завдяки ж листю. 
 
До речі, на Харківській площі зараз квітне одна з найбільших ділянок з ліліями. Минулого року на 200 кв. м було висаджено 5000 цибулин 5 різних сортів: лілії BELCASTRO, PARRANO, азійський APRICOT FRUDJE, FRONTERA та BEIJING. Зараз саме пік їхнього цвітіння. Цибулини були подаровані меценатами з Харкова.
 
А «наймолодші» лілії зараз квітнуть у сквері біля метро Шулявська. Їх висадили буквально кілька тижнів тому.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!