Київ

В Києві перейменували Олександрівську лікарню

815 0
Нова назва лікарні запропонована на честь архістратига Михаїла
Фото: КМР

Фото: КМР

Олександрівську клінічну лікарню перейменовано на Свято-Михайлівську клінічну лікарню. Таке рішення було прийняте сьогодні, 11 квітня, на пленарному засіданні III сесії Київської міської ради IX скликання 70 депутатами.

«Процес деколонізації стосується всіх міських об'єктів у столиці. У 1874 році в Києві міська клінічна лікарня отримала назву – Олександрівська. Лікарня була названа на честь царевича Олександра, як шана майбутньому російському імператору Олександру III. Ця назва була підібрана так, щоб саме існування цього медичного закладу завдячувало російській імперії. Герб Олександра III й досі є символом Олександрівської лікарні та активно використовується у публічному просторі. Це підтверджує той факт, що російська пропаганда вкорінилась глибше ніж ми уявляли. З метою зменшення інформаційного та культурологічного впливу московського наративу на світогляд киян з’явилась ініціатива перейменувати Олександрівську клінічну лікарню. Назва Свято-Михайлівська була запропонована на честь архістратига Михаїла, який упродовж останнього тисячоліття вважається покровителем та захисником Києва», - пояснила депутатка Київради Олеся Пинзеник, яка стала авторкою проєкту рішення.

За її словами, ініціативу щодо перейменування підтримали історики, співробітники лікарні та мешканці міста, які долучились до громадського обговорення.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!