Київ

В Києві почали підготовку до будівництва розв’язки-«конюшини» на Оболоні

1828 0
На перетині вулиць Богатирської та Полярної з’явилась будівельна техніка
Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

Проєкт дворівневої розв’язки на перехресті вулиці Богатирської та Полярної. Фото: КМДА

Розпочинається підготовка до будівництва розвʼязки на перетині вулиць Богатирської та Полярної. Про це  повідомив місцевий паблік Життя Оболонського району.

В мережі з’явились фото, на яких видно, що на перетині вулиць Богатирської та Полярної з’явилась будівельна техніка та побутівка для будівельників.

Компанія «Автомагістраль-Південь» підтвердила початок будівництва розв'язки.

«Підготовчі роботи вже розпочались. Наші співробітники займаються організацією дорожнього руху, переносом комунікацій та підготовкою до влаштування буронабивних паль», - зазначили у компанії.

Там додали, що на розв’язці облаштують велодоріжки, а на шляхопроводі – спільний велопішохідний тротуар.

Будівництво шляхопроводу планується завершити у 2024 році.
 
«Автомагістраль-Південь» також показала нову візуалізацію проєкту.
 
 

Нагадаємо, столичні активісти виступили проти будівництва нових розв'язок до завершення будівництва розв'язки на Шулявці. Також там вказали на дорогу вартість проєктів, які в сумі перевершують бюджети окремих обласних центрів - зокрема, Тернополя.

У відповідь, Департамент транспортної інфраструктури КМДА заявив, що нова розв’язка дозволить покращити рух на одному із найзавантаженіших перехресть Оболоні. 

Згідно з проєктно-кошторисною документацією, на перетині двох магістралей зводитимуть розв’язку типу «неповний листок конюшини». Її проєктна пропускна спроможність – 11 200 авто/годину. Світлофор на перехресті приберуть, що дозволить зменшити затримки на транспортному вузлі.

У рамках реконструкції на перехресті зведуть новий 6-смуговий шляхопровід завдовжки 125 м. Ним здійснюватиметься проїзд із вулиці Полярної до вулиці Героїв Дніпра.

На шляхопроводі виділять смуги для руху громадського транспорту. Також на розв’язці з’являться велодоріжки загальною  довжиною близько 2,8 км.

Нині оголошено публічну закупівлю на виконання робіт. Вартість будівництва нової дворівневої розв’язки – 1,314 млрд грн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!