Київ

В Києві посадовці, які «наварили» понад 12 млн на запчастинах для «швидких» отримали нові підозри, — Прокуратура

416 0
Таким чином підозрювані завдали збитків бюджету ще на 290 тисяч грн

Трьом працівникам комунального об'єднання "Київмедспецтранс", яких звинувачують у закупівлі запчасти для автомобілів швидкої допомоги, оголосили підозри у розтраті державних коштів на експертизу, що мала обґрунтувати завищені ціни. Про це повідомляють пресслужби Головного управління Національної поліції Києва та міської прокуратури.

Усі фігуранти — підозрювані у кримінальному провадженні про розкрадання бюджетних 12,6 млн гривень. Керівник медичної організації спільно зі своїм заступником та начальником служби з матеріально-технічного забезпечення змовилися із директорами фірм-постачальників.

Вони привласнили гроші, які виділялися на закупівлю запчастин для карет "швидкої". Підозрюваних викрили влітку минулого року.

Слідство встановило, що аби уникнути кримінальної відповідальності у цьому провадженні, підозрювані вирішили за бюджетні кошти замовити кілька експертиз. Йшлося про вартість запчастин, які вони, на думку правоохоронців, закуповували за завищеними цінами. Експертиза мала дати потрібні підозрюваним результати.

Фігуранти підготували документи, на підставі яких підприємство уклало договори на проведення товарознавчих експертиз у Науково-дослідному центрі судової експертизи у сфері інформаційних технологій та інтелектуальної власності Міністерства юстиції України.

«Загалом було укладено 6 договорів на загальну суму майже 290 тисяч гривень. Оплату експертиз, у яких були зацікавлені підозрювані, провели з рахунку КО "Київмедспецтранс» на рахунок Науково-дослідного центру», — йдеться у повідомленні.

За ч.4 ст.191 Кримінального кодексу України підозрюваним загрожує до восьми років позбавлення волі. У прокуратурі зазначили, раніше Шевченківська окружна прокуратура повідомила про підозру експерту вищезазначеної експертної установи за прийняття пропозиції неправомірної вигоди за ч.3 ст.368-4, ККУ та ч.2 ст.384 ККУ. Йому загрожує до чотирьох років ув'язнення.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!