Київ

В Києві продовжили прийом заявок на утеплення будинків за програмою 70/30

563 0
Програма допомагає мешканцям житлових будинків, де створені ОСББ та ЖБК, провести енергоефективні заходи та зменшити вартість комунальних послуг.
Фото: afisha.ternopil.ua

Фото: afisha.ternopil.ua

У Києві продовжили прийом заявок на конкурс енергоефективних проєктів "70/30" до 1 лютого 2024 року. Таке рішення прийняли на черговому засіданні профільної комісії конкурсу.

Програма допомагає мешканцям житлових будинків, де створені ОСББ та ЖБК, провести енергоефективні заходи та зменшити вартість комунальних послуг. Це можливо завдяки співфінансуванню: 30% оплачують мешканці, а 70% — міський бюджет.

Протягом дев'яти років вдалося успішно виконати близько 700 проєктів з енергоефективності.

Які роботи можуть виконати в будинку в межах "70/30":

  • капітальний ремонт, реконструкція, модернізація, технічне переоснащення, встановлення нового індивідуального теплового пункту або пунктів;

  • капітальний ремонт та утеплення фасаду, теплоізоляція даху та підвальних перекриттів;

  • заміна вікон на енергозберігаючі та дверей у місцях загального користування;

  • капітальний ремонт, реконструкція, модернізація внутрішньобудинкових інженерних мереж;

  • встановлення вузла обліку теплової енергії та/або гарячої води;

  • капітальний ремонт, реконструкція, модернізація систем електричного освітлення із заміною освітлювальних приладів у місцях загального користування на енергоефективні та/або із встановленням датчиків руху для регулювання освітленості в місцях загального користування;

  • реконструкція або технічне переоснащення систем електропостачання та/або теплопостачання та/або гарячого водопостачання із застосуванням відновлюваних чи альтернативних джерел енергії;

  • капітальний ремонт, реконструкція, технічне переоснащення внутрішньобудинкового електричного обладнання;

  • інші енергоефективні заходи.

Ознайомитися детально з програмою та її умовами можна на сайті Департаменту житлово-комунальної інфраструктури за посиланням.

Нагадаємо, згідно із Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки на модернізацію житлового фонду: утеплення фасадів, заміну вікон, ремонт покрівель, оновлення інженерних мереж та індивідуальних теплопунктів, а також капремонт найпростіших укриттів у житлових будинках планують витратити 1 млрд 89 млн грн.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!