Київ

Київрада ухвалила Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки

535 0
Програма передбачає видатки на будівництво і ремонт об'єктів комунальної сфери, медзакладів, освітніх установ та соціальну підтримку громадян
Фото: Київрада

Фото: Київрада

Депутати Київради підтримали Програму економічного і соціального розвитку Києва на 2024-2026 роки. Про це повідомляє пресслужба КМДА.

Документ розробили на основі прогнозованих соціально-економічних показників і з урахуванням зауважень суспільства щодо розподілу бюджетних коштів.

У 2024 році за Програмою економічного і соціального розвитку Києва на 2024-26 роки на капітальні видатки передбачені 13,3 млрд грн, із них на будівництво та реконструкцію — 6,6 млрд грн, на капітальний ремонт — 6,7 млрд грн.

Найбільше коштів — 5,2 млрд — спрямують на галузь житлово-комунального господарства: реконструкцію та будівництво каналізаційних колекторів, об'єктів водопостачання, систем очищення стічних вод.

1 млрд 89 млн грн передбачено витратити на модернізацію житлового фонду: утеплення фасадів, заміну вікон, ремонт покрівель, оновлення інженерних мереж та індивідуальних теплопунктів, а також капремонт найпростіших укриттів у житлових будинках.

На дорожнє господарство і розвиток транспортної інфраструктури у 2024 році заклали у Програмі 3,4 млрд грн. На будівництво та реконструкцію мостів і шляхопроводів спрямують 773 млн грн, на ремонт мереж зовнішнього освітлення — 400 млн грн.

У 2024 році 3,2 млрд грн виділять на освітню галузь. Зокрема, Програмою запланували будівництво 38 споруд цивільного захисту в навчальних закладах, на що витратять 1,4 млрд грн. Майже стільки ж коштів піде на ремонт шкіл і дитсадків та їхніх найпростіших укриттів.

Наступного року на об'єкти охорони здоров'я Києва запланували витратити понад 953 млн грн. Так, на реконструкцію медзакладів передбачені 431 млн грн, на ремонти, зокрема, укриттів у них — 522,4 млн грн.

На капітальні видатки галузі "Соціальний захист та соціальне забезпечення" планується спрямувати 279,3 млн грн. Кошти виділять, зокрема, на відновлення закладів соціального захисту, пошкоджених внаслідок обстрілів РФ. Крім того, основний акцент спрямований на підтримку учасників бойових дій та внутрішньо переміщених осіб, створення умов для їхньої реінтеграції в соціум, а також надання соціальних, медичних і реабілітаційних послуг людям з інвалідністю.

Нагадаємо,  14 грудня Київрада ухвалила бюджет столиці на 2024 рік, який передбачає видатки на рівні  72,6 мільярда гривень. 

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!