Київ

В Києві приватне підприємство заплатить 500 тисяч грн за незаконно зрубані дерева

578 0
Розрахунок розміру шкоди провели спеціалісти Державної екологічної інспекції Столичного округу
Фото: КМП

Фото: КМП

За позовом прокуратури комерційна структура відшкодує майже 500 тис. грн за знищені зелені насадження на перетині вулиць академіка Заболотного та Столичного шосе у Голосіївському районі міста Києва. Про це повідомила пресслужба столичної прокуратури.

За даними слідства, з 2007 року товариство на підставі договору оренди, укладеного з Київською міською радою, користується земельною ділянкою, яка розташована на перетині вулиць Академіка Заболотного та Столичного шосе у Голосіївському районі міста Києва.

У 2022 році Спеціалісти Державної екологічної інспекції Столичного округу виявили неправомірну вирубку зелених насаджень на орендованій ділянці та провели відповідний розрахунок розміру шкоди. 

Зважаючи на виявлені порушення, прокуратура звернулась до Господарського суду міста Києва з позовною заявою.

Господарський суд міста Києва підтримав позицію Київської міської прокуратури та стягнув з комерційної структури майже 500 тис. гривень шкоди, заподіяної внаслідок незаконної вирубки дерев на земельній ділянці.

Нагадаємо, в Києві представили нові стандарти з висадки, обрізки та стабілізації дерев.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!