Київ

У Києві збільшилась захворюваність на грип та COVID-19

756 0
За тиждень захворюваність на коронавірус зросла на 13,5%.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

У столиці із 16 по 22 жовтня зареєстровано 12 760 нових випадків захворювання на грип та ГРВІ, зокрема на COVID-19. Про це повідомили у Київській міській державній адміністрації із посиланням на Державне управління «Київський міський центр контролю та профілактики хвороб Міністерства охорони здоров'я».

Загалом рівень захворюваності нижчий епідемічного порогу на 45,8%. Але у Києві порівняно з попереднім тижнем, із 16 по 22 жовтня, спостерігається зростання захворюваності на 8,6% у дорослих і дітей. Зокрема, дітей захворіло 7 563 (зростання на 5,5%), дорослих — 5 197 (зростання на 13,5%).

Медики зауважили, що школярів захворіло на 8,6% більше. Зокрема, у дітей шкільного віку зареєстровано 4 168 випадків. Також збільшилася кількість госпіталізованих серед хворих на грип і ГРВІ. До столичних медзакладів за останній тиждень потрапили 258 громадян, 158 із них — діти.

«Також на COVID-19 захворіли 656 осіб, зокрема 47 дітей до 17 років. Госпіталізовано 102 особи, із яких 23 дитини. Захворюваність на COVID-19 зросла на 13,5%»,— йдеться у повідомленні.

У відділенні реанімації та інтенсивної терапії наразі перебуває 12 пацієнтів, зокрема одна дитина. Минулого тижня зареєстрували один летальний випадок від ускладнень хвороби, підсумували лікарі.

Нагадаємо, що станом на зараз в Україні циркулює 12 підтипів штаму Covid-19 «Омікрон». Проте ситуація із вірусом в країні стабільна. За словами головного санлікаря, нині зайняті 5-7% ліжок, які були виділені для протидії Covid-19. Щотижня з ковідом госпіталізують близько 2500 пацієнтів. 

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!