Київ

В Києві розглядають три локації для створення музею тоталітаризму

535 0
Створювати музей будуть після війни

У Києві розглядають три локації, де в майбутньому можуть створити музей тоталітаризму чи музей історії радянського режиму. Про це повідомив т. в. о. міністра культури та інформаційної політики України Ростислав Карандєєв.

«Кожен об’єкт, який демонтується, має свого власника, здебільшого це органи місцевої влади. Коли відбувається демонтаж цих об’єктів, то вони залежно від свого рівня і значущості спрямовуються на тимчасове зберігання до тих місць, які є в розпорядженні міської влади. На жаль, сьогодні музею тоталітаризму в нас ще немає, хоча є думки створити його після війни», — розповів Карандєєв.

За його словами, нині пропонують декілька варіантів, де може бути розташований музей. Це:

  • територія Музею авіації,
  • територія Національного комплексу «Експоцентр Україна»,
  • територія в районі Музею Голодомору, що наразі будують.

 

Наразі демонтовані пам’ятники зберігаються на території Музею авіації і на спеціальному майданчику «Київблагоустрою».

Нагадаємо, уряд Канади виділить кошти для добудови другої черги Музею Голодомору-геноциду в Києві. Раніше  президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений Верховною Радою закон про виділення додаткових 573,9 мільйона гривень на завершення будівництва Національного музею Голодомору.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!