Київ

В Києві шукають, хто зливає нафтопродукти в озеро Кирилівське

444 0
На поверхні озера виявили маслянисті плями з характерним запахом, що може свідчити про злив нафтопродуктів.
Фото: КМП

Фото: КМП

Правоохоронці розслідують забруднення озера Кирилівське в Оболонському районі. Про це розповіли у столичній прокуратурі.

За словами правоохоронців, вони виявили інформацію про забруднення озера Кирилівське під час моніторингу соцмереж та виїхали на місце для фіксації обставин та збору зразків забрудненої води.

Під час огляду було виявлено на поверхні озера  маслянисті плями з характерним запахом, що може свідчити про злив нафтопродуктів.

За фактом порушення правил охорони вод (водних об’єктів), якщо це спричинило забруднення поверхневих чи підземних вод і водоносних горизонтів, джерел питних, лікувальних вод або зміну їхніх природних властивостей, або виснаження водних джерел і створило небезпеку для життя, здоров’я людей чи для довкілля розпочато досудове розслідування (ч. 1 ст. 242 КК України).

Оболонська окружна прокуратура надала вказівки щодо проведення першочергових заходів, які необхідно здійснити у кримінальному провадженні для ефективного розслідування обставин забруднення водойм, встановлення розміру заподіяних збитків, джерел забруднення та осіб, які до цього причетні.

Крім того, з метою уникнення розповсюдження забруднення водойми витік засипано спеціальним сорбентом.

Досудове розслідування проводить Оболонське управління поліції.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!