Київ

В Києві суд визнав винною водійку трамвая, яка зачепила припаркований автомобіль

787 0
Водночас суддя стала на бік водійки трамвая у питанні того, що вона не умисно покинула місце ДТП. Посвідчення водія в неї забирати не будуть.

Суд визнав винною у ДТП водійку трамвая, яка рухаючись за маршрутом під час повороту зачепила припаркований на узбіччі автомобіль. Про це повідомили у ГО «Пасажири Києва».

Водночас суддя стала на бік водійки трамвая у питанні того, що вона не умисно покинула місце ДТП. Посвідчення водія в неї забирати не будуть.

«Суддя стала на бік водійки трамвая у питанні того, що вона не умисно покинула місце ДТП. Посвідчення водія в неї забирати не будуть. Однак суд визнав Тетяну винною у самій ДТП. Відповідно, на неї покладено зобов’язання сплатити штраф та судовий збір», - йдеться у повідомленні.

У «Пасажирах Києва» повідомили, що штраф та судовий збір становлять орієнтовно 1500 грн, які активісти сплатять з донатів, що були зібрані на підтримку водійки.

При цьому оскільки водійку трамвая в судовому порядку було визнано винною в ДТП, то власник авто може потенційно подати позов на "Київпастранс" на відшкодування вартості ремонту автівки.

Як розповів адвокат, в ході розгляду справи було встановлено, що на автомобіль "Audi", який постраждав внаслідок зіткнення, ще до цього здійснили наїзд ще два трамваї.

«Залишається лише питання про саму зону, де було пошкоджено авто, і радіус розвороту трамваїв. По-перше, усі ТЗ, що в'їжджають на цю ділянку вулиці, знаходяться у зоні дії забороняючих знаків. По-друге, у момент, коли трамвай "К1" (саме таким керувала Тетяна - Ред.) здійснює поворот, виніс його задньої частини складає майже 2 метри — це дуже багато, і це варто розуміти усім водіям та пішоходам у зоні руху трамвая», - зазначив адвокат Дмитро Кочуков у коментарі Інформатору.

За його словами, інженерні працівники КП "Київпастранс" вже вивчають проблему. Ідея із зазначенням на асфальті лінії виносу трамвая є непоганою лише на перший погляд, адже з погляду правил дорожнього руху на проїжджій частині не може бути жодних малюнків, що не передбачені ПДР. Відтак, водії мають розуміти, що паркування вздовж "трамвайної" зони загрожує зіткненням — аж надто біля рогу вулиць, де трамвай здійснює поворот.

Нагадаємо, кілька тижнів тому на столичному Подолі водій трамвая пошкодив автомобіль Audi, припаркований з порушенням ПДР, та поїхав далі за встановленим маршрутом.

Поліція винесла постанову про порушення правил стоянки для водійки Audi, а на водійку трамвая склали протоколи за ст. 124 (порушення ПДР, що спричинило ДТП) та за ст. 122-4 (залишення місця ДТП) КУпАП.

ГО "Пасажири Києва" закликали киян допомогти водійці трамвая оплатити послуги адвоката.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!