Київ

В Києві судитимуть підрядника, який ремонтував музей Шевченка після обстрілу у жовтні 2022 року

379 0
Експертизи підтвердили зайве перерахування 190 тис. гривень.
Фото: КМП

Фото: КМП

Київська міська прокуратура скерувала до суду звинувачення стосовно 48-річного директора комерційного підприємства. Його підозрюють у привласненні бюджетних коштів, виділених на відновлення Національного музею Тараса Шевченка. Про це повідомляють пресслужби Головного управління Національної поліції Києва та міської прокуратури.

Слідство встановило, що у жовтні 2022 року Кабмін через Міністерство культури та інформаційної політики виділив Національному музею Тараса Шевченка бюджетні кошти. Йшлося про відновлення приміщень музею, пошкоджених внаслідок російського ракетного обстрілу центру Києва у жовтні 2022 року.

Будівельна компанія, де фігурант працював гендиректором, уклала договір про проведення ремонту. Після підписання документа чоловік підготував акт здачі-приймання виконаних робіт для проведення відповідної оплати.

«Однак, насправді роботи не були проведені у повному обсязі, а саме не виконано очищення дерев'яних поверхонь віконних рам загальною площею близько 370 квадратних метрів. Крім того, фігурант підробив акт здачі-приймання виконаних робіт шляхом внесення неправдивих відомостей у документи», — йдеться у повідомленні.

Будівельно-технічна та економічна експертизи підтвердили зайве перерахування бюджетних коштів — 190 тис. гривень. Наразі звинувачення стосовно підрядника правоохоронці скерували до суду.

За ч.4 ст.191, ч.1 ст.366 Кримінального кодексу України підозрюваному загрожує до 8 років позбавлення волі із позбавленням права обіймати певні посади та займатися певною діяльністю на строк до трьох років.

Нагадаємо, 10 жовтня 2022 року під час масованого обстрілу Києва були пошкоджені Національний університет Шевченка, музей Ханенків, музей ім. Т. Шевченка та парк ім. Т. Шевченка.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!