У Києві та Львові з'явиться безплатний Wi-Fi

2649 0
Публічні Wi-Fi-зони працюватимуть навіть під час відключень електроенергії.

«Укртелеком» запускає у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові мережу безкоштовних публічних Wi-Fi-зон, які забезпечать доступ до інтернету протягом двох-чотирьох годин у разі відключення електроенергії. Про це повідомив гендиректор компанії Юрій Курмаз в інтерв'ю агентству «Інтерфакс-Україна».

«Обговорюючи різні сценарії при блекауті, ми в «Укртелекомі» вирішили відкрити мережу безкоштовних публічних Wi-Fi-зон у п'яти містах, де ми кілька років тому здійснили модернізацію нашої інфраструктури і встановили активні вуличні шафи», – зазначив він.

Читайте також: Тисячі українців матимуть інтернет протягом 10-12 годин після відключення світла, - Мінцифри

Курмаз уточнив, що йдеться про вуличні «сірі шафи», знайомі багатьом жителям цих міст, на яких будуть відповідні наклейки-покажчики (MSAN – Multi-Service Access Node – мультисервісна платформа доступу – пристрій, який з'єднує абонентські лінії з ядром мережі).

«Таких зон із публічним Wi-Fi у Києві, Дніпрі, Львові, Одесі та Харкові буде понад 700. Якраз готуємося широко анонсувати цей проєкт», – зазначив гендиректор.

Нагадаємо, до кінця року всі швидкісні поїзди «Інтерсіті+» планують під'єднати до інтернету через Starlink.

Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!