Київ

В Києві та області можливі обмеження електропостачання, тривають ремонти мереж, - Укренерго

656 0
Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Україні працюють усі електростанції і генерації вистачає на покриття усіх потреб споживання електроенергії, але у деяких регіонах, зокрема в Києві та області, триває ремонт обладнання і зберігаються обмеження електропостачання. Про це повідомляє Укренерго.
 
«Працюють усі види електростанцій. Все ще триває водопілля, тож активно працюють гідроелектростанції. Виробництва електроенергії достатньо для покриття споживання. Відновлено роботу одного з енергоблоків електростанцій, що дещо збільшило доступний обсяг генеруючих потужностей в енергосистемі. Також триває незначний імпорт електроенергії», - йдеться у повідомленні.
 
Водночас зберігаються мережеві обмеження на Житомирщині та Харківщині, де внаслідок останньої ракетної атаки росіян 9 березня було завдано найважчих пошкоджень мережам.
 
Також все ще наявні мережеві обмеження на Полтавщині, Сумщині, Київщині та у Києві. У зв’язку з цим при зростанні споживання у цих регіонах можливі обмеження споживання для уникнення перевантаження наявного у роботі обладнання та аварій.
 
В інших регіонах обмежень у мережах «Укренерго», які б призводили до необхідності обмеження споживачів, немає. Ліміти споживання до областей не доводились.
 
«Для відновлення надійності електропостачання великих обласних центрів до рівня, який був в енергосистемі до повномасштабного вторгнення, треба більше часу. Енергетики цілодобово працюють над цим», - наголосили в Укренерго.
 
Складною також залишається ситуація у регіонах вздовж лінії фронту. Зокрема, вчора пошкоджено об’єкти енергетичної інфраструктури на Донеччині, а також на Херсонщині.
 
Нагадаємо, що росіяни упродовж всієї зими завдали 15 масованих ракетних та 18 атак БПЛА на енергооб’єкти. Майже всі ключові підстанції магістральних мереж «Укренерго» були атаковані щонайменше по 3-4 рази. На об’єкти прилетіло понад 200 ракет та дронів, які завдали важких пошкоджень обладнанню. Під час російської атаки 9 березня російська ракета влучила в об'єкт енергетичної інфраструктури в Голосіївському районі.
 
Станіслав Нестеренко

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!