Київ

В Києві власники затоплених у підземному паркінгу автівок компенсації не отримають

1241 0
причиною затоплення може бути те, що ЖК розташований на ділянці, під якою поєднуються три гілки колектора на річці Либідь

У червні через зливу затопило підземний паркінг ЖК Victory V у Шевченківському районі Києва. Через затоплення постраждали десятки автівок — за даними поліції, збитки становлять близько $500 000. Місто не буде їх відшкодовувати. Про це пише LIGA.Life.

Журналісти звернулись із запитом до КМДА і запитали, чи буде місто відшкодовувати збитки, завдані власникам авто, які підтопило у підземному паркінгу. 

В адміністрації відповіли, що відшкодувань не буде і пояснили причину:

«За інформацією Шевченківської РДА, багатоквартирний житловий будинок на проспекті Берестейському, 5-В (ЖК «2Viktory V») не належить до сфери управління міста. Управління будинком здійснює керівна компанія ТОВ «Повітрофлотський Сервіс». Паркінг перебуває в управлінні та обслуговуванні ТОВ "Євротехнології Плюс"», — повідомила очільниця пресслужби КМДА Катерина Баранова.

Нагадаємо, 20 червня унаслідок залпових злив виникли локальні підтоплення у кількох районах столиці. Як зазначили у КМДА, основною причиною таких підтоплень є неспроможність системи дощової каналізації впоратися із миттєвою великою кількістю опадів.

Паркінг житлового комплексу також затопило після сильної зливи 20 червня. За словами одного з мешканців комплексу, машина якого теж постраждала, паркінг затопило через несправну зливнівку. 

На думку архітектора Олега Гречуха, причиною затоплення може бути те, що ЖК розташований на ділянці, під якою поєднуються три гілки колектора на річці Либідь.

__________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!