Київ

В Києві волонтери реставрують стару вивіску автовокзалу на Подолі

750 0
Зараз у приміщенні автостанції працює піцерія

Команда благодійної організації "Має значення" ініціювала реставрацію старої вивіски автостанції "Поділ", розташованої навпроти Житнього ринку. Про це повідомляється на сторінці організації  в Instagram. Як зазначають активісти, під час реставрації вивіски буде збережена її автентичність.

Також будуть відремонтовані дві пошкоджені букви й каркас, який тримає на собі весь напис.

Сама вивіска розташовується на висоті 3-х метрів. А значить великі витрати на демонтаж не будуть потрібні. Довжина вивіски складає 13,5 метра, тому знімати її будуть частинами — по 4 штуки для перевезення.

Демонтувати вивіску планують вже наступного понеділка — 25 вересня. Триватиме реставрація менш як місяць. Її планують завершити до 15 жовтня.

Для проведення реставрації команді “Має значення” необхідні кошти. Загалом на весь процес відновлення вивіски необхідно 75 тис. гривень. 50% витрат — 38 тис. грн — надали власники піцерії “Автостанція”. Ще таку ж суму необхідно зібрати за допомоги небайдужих киян.

Підтримати ініціативу фінансово можна, поклавши кошти на банку.

Нагадаємо, активісти також хочуть відновити мозаїчне панно «Украінська пісня», яке розміщене на брендволі навпроти Київської опери на вул. Хмельницького.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!