Київ

В Києві вперше після повномасштабного вторгнення росії пройде Марш Рівності

565 0
Востаннє Марш Рівності в Києві провели у 2021 році.
Марш Рівності в Києві, 2020 рік. Фото: KyivPride

Марш Рівності в Києві, 2020 рік. Фото: KyivPride

З 1 червня міжнародна спільнота ЛГБТК+ розпочинає місяць прайду, який передбачає благодійний фестиваль зі збором коштів на ЗСУ і Марш Рівності. Про це повідомляють організатори КиївПрайду 2024.

Цього року вперше після початку повномасштабної війни в Україні відбудеться КиївПрайд, якій складатиметься з Маршу Рівності та благодійного ЛГБТК+ фестивалю.

Парад буде зосереджений не лише на підтримці прав та видимості представників ЛГБТК+ в Україні, а й збиратиме допомогу для оборонців України на фронті.

9 червня у київському артцентрі Closer проходитиме Благодійний освітній фестиваль КиївПрайд, який міститиме:

  • лекції,
  • дискусії,
  • креативні майстерні,
  • ярмарок українських брендів,
  • психологічні консультації,
  • майстер-класи.
  • музичні програми.

 

Також на фестивалі вручать KyivPride Awards — нагороду, започатковану для союзниць та союзників ЛГБТК+ спільноти. Її можуть отримати політики, бізнеси, медіа та публічні особи, які роблять внесок у підтримку рівності та прав ЛГБТК+ людей.

16 червня відбудеться Марш Рівності в київському метро. Організатори повідомили, що захід відповідатиме безпековим вимогам та буде узгоджений з органами влади. Востаннє Марш Рівності в Києві провели у 2021 році.

З безпекових міркувань, у Марші зможе взяти участь не більше 500 людей. Це, зокрема, активісти, представники ЛГБТК+ та правозахисних організацій, волонтери.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!