Київ

В Києві затримали посадовця під час отримання 500 тисяч грн хабаря

572 0
За ці гроші заступник директора київського КП обіцяв заасфальтувати ділянку підʼїзної дороги до будинку

Заступник директора підприємства, яке відповідає за ремонт і утримання автомобільних шляхів одного з районів Києва, вимагав неправомірну вигоду за асфальтування ділянки підʼїзної дороги до будинку. Про це повідомляє поліція Києва
 
Оперативники управління стратегічних розслідувань в місті Києві спільно зі слідчими слідчого управління столичної поліції затримали фігуранта під час одержання 425 тис. грн другого «траншу» неправомірної вигоди. Раніше правоохоронці задокументували факт одержання комунальником частини коштів.
 
У ході проведення обшуків поліціянти вилучили грошові кошти, серед яких 2000 доларів, отриманих як перший «транш».
Наразі заступник директора комунального підприємства затриманий в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. Йому повідомлено підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання запобіжного заходу.
 
За прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років, з конфіскацією майна.
 
Нагадаємо, Детективи НАБУ та прокурори САП викрили чотирьох суддів Київського апеляційного суду на одержанні неправомірної вигоди у розмірі 35 тисяч доларів.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!