Київ

В Києві затримали співробітника РДА, який за гроші дозволяв стихійну торгівлю

857 0
З кожного нелегального місця торгівлі підприємці щомісяця мали сплачувати посадовцю від 1 тис. грн

Підозру отримав начальник відділу однієї з районних державних адміністрацій міста Києва за одержання хабаря за «дозвіл» на  стихійну торгівлю. Про це повідомляє столична прокуратура.

Згідно з матеріалами слідства, посадовець організував схему отримання коштів від осіб, які здійснюють стихійну торгівлю.

З кожного нелегального місця торгівлі підприємці щомісяця мали сплачувати посадовцю від 1 тис. грн і вище в залежності від виду товару, який реалізовується.

У випадку ж відмови від надання грошових коштів торгівців попереджали, що їхні палатки будуть одразу демонтовані.

За результатом багатоетапної спецоперації задокументовано одержання посадовцем неправомірної вигоди від 8 підприємців.

Підозрюваному обрано запобіжний захід у вигляді домашнього арешту та вирішується питання про його відсторонення від посади.

Слідчі дії у кримінальному провадженні тривають. Встановлюється коло осіб, причетних до корупційного правопорушення.

Нагадаємо, оболонська РДА відзвітувала про ліквідацію стихійної торгівлі на вулиці Героїв Дніпра. Проте торгівля на цьому місці відновилася за кілька годин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!