Київ

В Києві зупинили мікроавтобус із плямистими оленями

446 0
Одна з тварин не вижила

На в'їзді до столиці зупинили автівку, в кузові якої знаходились дев'ять плямистих оленів. Про це повідомив очільник Дарницької РДА Микола Калашник.

Поліціянти встановили, що диких тварин утримували та перевозили без дозвільної документації. Пізніше на місце прибула слідчо-оперативна група.

Усіх оленів відвезли до Київського зоопарку для реабілітації. Також там встановлять причини смерті загиблого ссавця.

«Наразі тварини у безпеці, їм нічого не загрожує. Надалі цих красенів планується передати до заповідника», — зазначив Калашник.

23-річний водій розповів, що він перевозив тварин на замовлення знайомого підприємця з Сумщини на ферму в Київську область.

Правоохоронці розпочали кримінальне провадження за ч. 1 ст. 299 ККУ — жорстоке поводження з тваринами. Вирішується питання щодо оголошення підозри водієві. Йому може загрожувати ув'язнення до 3 років.

___________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні новини Києва, підписуйтеся на наші Facebook та Telegram.

«Твоє місто. Київ» – сучасне незалежне медіа європейської столиці. Ми пишемо про міську культуру, урбаністику, інфраструктуру, бізнес та людей, які змінюють місто на краще.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!