Київ

В Київраді зареєстрували проєкт Концепції ствердження української мови

633 0
Концепція має на меті допомогти киянам перейти на українську мову
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

Київрада найближчим часом розгляне проєкт Концепції ствердження української мови в усіх сферах суспільного життя столиці на найближчі три роки. Про це розповіла заступниця голови КМДА Ганна Старостенко

За її словами, відповідний проєкт рішення був підписаний представниками і представницями усіх фракцій Київради та зареєстрований.

Нагадаємо, у 2022 році зросла частка громадян, які вживають українську мову в повсякденному житті, порівняно з 2021 роком. Якщо у 2021 році цей показник становив 64%, то у 2022-му він зріс до 71%. 

Додамо також, що, за результатами опитування в Києві, 86,3% вважають українську мову рідною. Серед опитуваних 33,3% перейшли на українську мову спілкування під час війни. Однак вдома українською спілкуються лише 47%, із друзями – 44,4%, на роботі – 60,2%, а під час навчання – 81,4%. Для 46,5% респондентів звичка стала головною перепоною, що найбільше заважає почати спілкуватися українською. А переважна більшість опитаних підтвердили, що україномовне середовище (79,2%) найбільше допомагає почати спілкуватися українською.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!