У НАБУ розповіли деталі затримання заступника міністра розвитку громад Лозинського

1095 0
Його викрили на розкраданні державних коштів.
Фото: НАБУ

Фото: НАБУ

НАБУ та САП викрили заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського на розкраданні державних коштів. Про це повідомили у НАБУ.

Детективи затримали Василя Лозинського під час отримання 400 тис. дол. США неправомірної вигоди. Ці кошти заступник міністра одержав за сприяння укладанню договорів на закупівлю обладнання та техніки за завищеними цінами.

Читайте також:  НАБУ затримало заступника міністра через розкрадання бюджетних коштів.

«Улітку 2022 року Кабмін виділив 1,68 млрд грн, зокрема й для закупівлі обладнання і техніки, щоб забезпечити населення альтернативними джерелами світла, тепла і водопостачання у зимовий період через ситуацію, що склалась внаслідок руйнування об‘єктів критичної інфраструктури. Як встановило слідство, низка посадових осіб центральних та регіональних органів виконавчої влади вирішили привласнити частину державних коштів», – йдеться у повідомленні.

Як зазначили в НАБУ, для цього посадовці вступили у змову з групою посередників та забезпечили укладання договорів про закупівлі за завищеною на майже 280 млн грн вартістю з наперед визначеними суб’єктами підприємницької діяльності. Як з’ясувало слідство, вони мали за це передати держслужбовцям вищезазначену суму як «винагороду».

Наразі детективи проводять невідкладні слідчі дії для встановлення усіх учасників злочинного угруповання та притягнення їх до кримінальної відповідальності. Провели низку обшуків, під час яких в офісі підприємців виявили та вилучили 920 тис. грн та 38,7 тис. дол. США. Також вночі затримали одного з учасників злочинного угрупування, який намагався перетнути державний кордон та виїхати з України. Слідство триває.

Нагадаємо, що НАБУ провело обшуки та затримало заступника міністра розвитку громад, територій та інфраструктури Василя Лозинського. Згодом стало відомо, що його звільнять із займаної посади.

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!