В одній із громад Львівщини не демонтували жодного виявленого радянського пам'ятника

16386 0
У громаді залишається 4 монументи, присвячені срср.
Фото умовне/Твоє місто

Фото умовне/Твоє місто

Від початку 2023 року на Львівщині демонтували 170 радянських пам'ятників. Станом на зараз у області все ще є 110 пам'яток срср. Про це повідомили у Львівській обласній раді.

Як зазначив депутат облради Захар Миляник, найгірша ситуація із декомунізацією залишається у одній із громад Самбірщини.

«Наразі на Самбірщині наша робоча група нарахувала 43 обʼєкти, яких за законом та відповідно до рішення Львівської обласної ради маємо позбутися з громадських просторів до кінця 2023 року. Найгірша ситуація на Самбірщині – у Старосамбірській громаді. Тут залишається 4 обʼєкти, жоден із виявлених не демонтований», – підкреслив він.

Читайте також: Біля Львова демонтували ще два радянські пам'ятники

Додамо, що у Самбірському районі громади демонтували 70% радянських пам'ятників, тобто 29 із виявлених обʼєктів. Ще чотири демонтовані частково. На сьогодні чотири громади Самбірщини вже позбулися всіх радянських памʼятників.

Нагадаємо, що на Львівщині ледь не щотижня зносять пам’ятники радянської доби. Tvoemisto.tv вирішило дізнатися, що з ними роблять далі, та нагадує, як відбувалася декомунізація у Львові. Детальніше читайте за посиланням.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!