В одному з трамваїв Львова діятиме електронний квиток. Як скористатися

30914 4
ПриватБанк запустив у Львові перший в Україні пілотний проект оплати проїзду в міському транспорті за допомогою електронних квитків.
фото: спільнота "Львівське електротранспортне життє (ET Lviv)"

фото: спільнота "Львівське електротранспортне життє (ET Lviv)"

Як повідомив Tvoemisto.tv Антон Лягушкін, із 18-го січня пасажири львівського трамвая №8 зможуть їздити без паперових квитків і оплачувати проїзд смартфоном.

Для цього потрібно завантажити на смартфон мобільний додаток Privat24 і сканувати QR-код, що зображено на спеціальних стікерах у трамваї. «Від завтра пасажири вже зможуть скористатися додатком. Необхідні QR-коди будуть», – додав Антон Лягушкін.

Під час поїздки оплачений квиток потрібно буде «закомпостирувати» прямо в смартфоні та показати кондукторові чи контролеру.

Фото: facebook.com/comfycity.lviv

«Ми починаємо впровадження в Україні технології електронних квитків, яка зручна та зрозуміла більшості пасажирів, а головне, ідеальна з точки зору безпеки, – зазначає керівник роздрібного бізнесу ПриватБанку Олексій Шабан. – Значна перевага цієї технології в тому, що вона не вимагає величезних витрат на інфраструктуру й модернізацію міського транспорту».

Звичайні квитки також можна буде придбати у водія або ж на зупинках транспорту.

Читайте також: Львів’янам пояснили, коли трамвай на Сихів курсуватиме до «Санта-Барбари»

Додамо, що нову технологію електронного квитка в громадському транспорті можна запустити у будь-якому українському місті за один-два дні, оскільки вона не вимагає установки додаткового обладнання для зчитування карток або верифікації пасажирів. Міському транспортному підприємству досить розмістити стікери з QR-кодом у салоні або на зупинках транспорту та провести тренінги для контролерів щодо використання нового виду квитків.

Нагадаємо, сьогодні, 17-го січня, 265 депутатів проголосували за закон, що регулює запровадження електронного квитка у міському пасажирському транспорті

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
24 Січня, 2017 10:00
Юля 22 січня їхали 8м трамваєм і ніяких кьюаркодів в трамваї не було.
Все по старому - оплата у водія.
24 Січня, 2017 10:00
Юля 22 січня їхали 8м трамваєм і ніяких кьюаркодів в трамваї не було.
Все по старому - оплата у водія.
18 Січня, 2017 04:18
IRA [***]://1plus1.ua/snidanok-z-1-1/video/komposteruvati-kompostiruvati-ci-kompostuvati-ekspres-urok найміть грамотного редактора
17 Січня, 2017 20:48
Роман Електронний квиток це звичанйно цікаво і весело. Було би непогано мати єдиний квиток електронний чи ні. Коли людина купуючи квиток змогла би подорожувати ним будь-яким транспортом і кількістю пересадок.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!