У Львові в дітей діагностують нетипові ускладнення після Covid-19

2774 0
У дітей до 1 року почали виявляти тромби та лімфоторакс.
Фото умовне

Фото умовне

У Львівській обласній дитячій лікарні «Охматдит» збільшується кількість пацієнтів із укладненнями після Covid-19. У дітей до 1 року почали виявляти тромби та лімфоторакс. Про це Tvoemisto.tv повідомив завідувач хірургічного відділення Олег Ленів.

«У маленьких дітей почали діагностувати лімфаторакс. Ми раніше не зустрічали такого. Оскільки такі захворювання виникають здебільшого у дітей, що перенесли оперативні втручання або інвазії, катетери, що призводять до тромбів. Такі патології також можуть бути вродженими. А зараз до нас поступають діти, що перехворіли на Covid-19, мали двобічні пневмонії, дихальні розлади», – каже він.

При переведенні дітей у реанімаційні відділення проводять ряд необхідних обстежень. Саме там у пацієнтів почали виявляти рідину у грудній клітці, яка витікає при пошкодженні лімфатичних судин. Таке захворювання зустрічається у 1 на 15 тисяч дітей. При витоці лімфи відбуваються значні втрати усіх поживних речовин, що є в організмі. За словами лікаря, у магістральних судинах дітей також знаходять тромби, що призводять до тріскання судин.

Читайте також: У львівському Охматдиті відкрили реконструйоване приймальне відділення

«Такі діти втрають поживні речовини, починають страшенно худнути. Тому лікування є специфічним і тривалим – як мінімум 20-30 днів. В таких випадках є дуже велика загроза летальності, бо це важкі ускладнення для малих дітей. Все харчування вони отримують через вени, а необхідні суміші через зонд», – пояснив він.

Нагадаємо, що Львівська обласна дитяча лікарня «Охматдит» у середу, 19 квітня, отримала тонометр для визначення внутрішньоочного тиску.

Ірина Давосир

____________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!