В окупантів запасів їжі та боєприпасів залишилося максимум на три дні, – Генштаб

2974 0
Українські захисники та захисниці знищили за добу близько 300 окупантів.
Фото: slovoidilo.ua

Фото: slovoidilo.ua

У російських військ, що діють на території України, виникли суттєві проблеми із забезпеченням. В окупантів боєприпасів та їжі вистачить не більше ніж на три дні. Аналогічна ситуація з пальним, поповнення якого відбувається з допомогою перевезення автоцистерн. За інформацією Генерального штабу Збройних Сил, трубопровідне сполучення для забезпечення потреб угруповання військ окупанти не змогли організувати.

Читайте також: Літаки загарбників атакують Україну з аеродромів РФ, Білорусі та окупованого Криму

Крім того, російські загарбники надалі проводять агресивну пропагандистську пропаганду про необхідність прийняття участі у війні проти України з особовим складом білоруських військ.

Зазначається, що в Охриському районі на Сумщині понад 300 військовослужбовців РФ відмовилися виконати наказ на ведення бойових дій. Окупанти на 70 одиницях техніки залишили район проведення операції.

За добу українські захисники та захисниці відбили 13 атак ворога та знищили 14 танків, 8 БМП, 2 МТЛБ, 3 артилерійські системи і 4 автомобілі. Підрозділи ППО уразили 2 повітряні цілі противника. Втрати особового складу ворога склали близько 300 осіб.

Також оборонці Маріуполя знищили патрульний катер «Раптор» та комплекс радіоелектронної боротьби «Леєр-3».

Нагадаємоо, що вчора українські військові звільнили село Макарів на Київщині, а в Миколаївській області перейшли у контрнаступ. 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!