В Рясному облаштують нове транспортне кільце та відновлять залізницю

4919 0
Ділянка є складовою промвузла «Рясне-ІІ», де розташовані підприємства 1-го та 4-го класу шкідливості, об’єкти інженерної та транспортної інфраструктури.
Фото: лмр

Фото: лмр

В мікрорайоні Рясне продовжать вул. Шевченка (бічну), винесуть червоні лінії за межі підприємства  ПАТ «Львівгаз» та облаштують транспортне кільце. Відповідне рішення депутати ухвалили під час пленарного засідання Львівської міської ради 28 вересня.

Під час сесії міськради затвердили новий детальний план території, що передбачає облаштування транспортної розв’язки між напрямками «Рясне-ІІ» – «Білогорща» – с. Рясна-Руська. Йдеться про територію в Залізничному районі Львова, у промзоні «Рясне». Вона є складовою промвузла «Рясне-ІІ», де розташовані підприємства 1-го та 4-го класу шкідливості, об’єкти інженерної та транспортної інфраструктури. Довкола ділянки проєктування також є завод будівельних матеріалів, пункт огляду великогабаритних автомобілів, фабрика меблів, пункт прийому металобрухту, склади будматеріалів, СТО. Крім того, зі східного боку ДПТ обмежується залізничною колією.

Читайте також: Вулиці Творчу та Пластову планують з'єднати новою вулицею

Як йдеться в ухвалі, метою детального плану території є коригування раніше зафіксованих червоних ліній для збереження усіх обʼєктів нерухомості, резервування території для організації транспортного кільця, всередині якого розміститься обʼєкт рекреації з штучним водоймищем технічної води та створення відпочинкової зони для промислового вузла.

У західній частині ДПТ протікає канава, на схід від межі розташована природна водойма, а на території АТ «Львівгаз» є водойма об’ємом 50 куб. метрів, що має технічне значення.

На південь від межі ДПТ – ландшафтний заказник державного значення «Торфовище Білогорща» (територія природно-заповідного фонду), створений для збереження унікальних торфово-болотних природних комплексів у верхів'ях Білогірського потоку (права притока річки Зимна Вода) з найглибшим у регіоні заляганням покладів торфу. 

Проєкт також передбачає відновлення втраченої під’їзної залізничної вітки, яка проходила у південній частині ДПТ та вела до колишнього заводу «ХІМСІЛЬМАШ». 

«Оцінюючи сучасний розвиток міста та ситуацію в країні, можна передбачити, що ця промзона може стати великим бізнес-хабом для підприємств-переселенців з інших областей. Через це проєкт передбачає відновлення втраченої залізничної вітки», – йдеться в пояснювальній записці до ДПТ.

Читайте також: У промзоні Львова планують реконструювати транспортну мережу та добудувати вулицю Творчу

Для покращення транспортного зв’язку цієї частини промзони з житловим районом «Рясне-ІІ», «Рясне» та іншими районами міста хочуть дозволити сюди рух громадському транспорту автобусам. По вул. Шевченка (бічній) запроєктували зупинку громадського транспорту (біля ТзОВ «ОНУР»). Рух може відбуватись у два етапи: до транспортного кільця (з розворотом у ньому) або на перспективу від транспортного кільця до проєктованої магістралі загальноміського значення. 

Нагадаємо, що забудова в межах ДПТ представлена нежитловими будівлями та спорудами виробничого та комунально-складського призначення, де переважають 1-2-поверхові капітальні цегляні будівлі. Прилегла виробнича територія з 1-2-поверховими капітальними та металевими нежитловими спорудами та будівлями. Зараз там немає житлових будівель, в межах ДПТ їх і не передбачають.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!