В УГКЦ надрукували календар за новим стилем

6143 0
У церковному календарі є два цикли: нерухомі дати та рухомі.
Фото: Михайло Квасюк

Фото: Михайло Квасюк

У лютому 2023 року відбувся Синод єпископів УГКЦ, на якому затвердили перехід на новоюліанський календар. За рішенням синоду з 1 вересня 2023 року УГКЦ переходить на новий стиль для нерухомих свят із збереженням чинної Пасхалії. У зв’язку з переходом у березні у храмах УГКЦ з'явився друкований варіант нового календаря на 4 місяці 2023 року: вересень- грудень. Про це у коментарі Tvoemisto.tv повідомив керівник пресслужби Львівської архиєпархії УГКЦ Михайло Квасюк.  

Календар уклав Максим Тимо, який є у складі патріаршої літургійної комісії УГКЦ. Також він зазвичай займається створенням календарів. 

Читайте також: «Треба змінювати стиль календаря, а не дату Різдва». Інтерв'ю з Богословом

«Максим Тимо почав працювати над календарем за новим стилем, як тільки Блаженніший Святослав оголосив про календарну реформу. В церковному календарі є два цикли: нерухомі дати та рухомі. Нова календарна реформа стосується сталих дат. Календарі можна знайти у храмах Львова або ж у церковних крамницях», – додав о. Михайло.

Також він зазначив, що календар практично розкупили, зараз його можна придбати у соборі Святого Юра. 

Нагадаємо, 24 травня, Православна церква України провела Архиєрейський собор, який затвердив її перехід на новоюліанський календар Як зміняться дати святкування нерухомих свят, читайте тут.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!