В Україні будуватимуть ТРЦ із кухнями і душовими для працівників

2201 0
Також персонал матиме свої паркомісця.
Фото: unian.net

Фото: unian.net

1 серпня набули чинності нові зміни у ДБН щодо проектування підприємств торгівлі. Про це повідомляє Мінрегіонбуд.

Тепер при будівництві нових або реконструкції існуючих ТЦ і ТРЦ мають бути обов’язково передбачені окремі парко-місця та зручні службові приміщення для персоналу.

Читайте також: В Україні пропонують юудувати торгові зали ТРЦ необмеженої висоти

Раніше, зазначає заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе, подібних вимог не було, тому власники центрів робили все на власний розсуд.

Згідно із оновленими ДБН, для працівників торговельних центрів потрібно передбачати:

  • окремі приміщення побутового обслуговування, санітарно-гігієнічні кімнати, душові, кімнати для особистих речей, прийому їжі, відпочинку та інші об’єкти сервісного обслуговування для працівників;
  • місця паркування та зупинок легкових автомобілів для працівників;
  • місця паркування та зупинок вантажних автомобілів і автобусів, які обслуговують будівлю (за необхідності).

Умови розміщення парковок для відвідувачів і працівників, а також необхідна кількість машино-місць визначаються згідно з ДБН Б.2.2-12 «Планування і забудова територій». Не менше 10% місць на парковках повинні бути обов’язково облаштовані для людей з інвалідністю.

Читайте також: В Україні пропонують створювати парковки на дахах ТРЦ

Зміни до ДБН поширюються на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель та окремих приміщень підприємств роздрібної торгівлі (магазинів, ринків) за винятком будинків оптової торгівлі, автосалонів і магазинів автозапчастин, зброї, складів будівельних матеріалів, виробничих фірм та магазинів тимчасового функціонування.

Читайте також: У ТРЦ і супермаркетах побільшає громадських туалетів

Державні будівельні норми (ДБН) – обов’язкові до виконання нормативні акти, які використовуються під час проектування нових та реконструкції існуючих будівель, кварталів, мікрорайонів, вулиць і доріг відповідно до їх призначення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!