В Україні дозволять склити балкони

5947 0
Міністерство регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ прийняло нові будівельні норми, що дозволяють проектувати засклені балкони та лоджії.
Фото: Олександр Шутюк

Фото: Олександр Шутюк

З 1 вересня при проектуванні або реконструкції будинків можна буде передбачити засклені балкони та лоджії. Відповідний пункт міститься в новому проекті Державних будівельних норм, пише «Твоє місто. Чернівці».

Міністерство пропонує дозволити скління балконів і лоджій вище третього поверху при проектуванні нових і реконструкції наявних житлових будинків.

Читайте також: Українські новобудови можна буде зводити без вхідних сходів

Згідно зі змінами, скління балконів або лоджій з шириною не менше 1,2 метра дозволяється, якщо площа скління складає не менше 50% від площі зовнішніх стін балконів, а вікна влаштовуються з сумарною шириною не менше 1,2 метра і відкриваються на сторону балкона.

Читайте також: Початкові школи зможуть вбудовувати в перші поверхи житлових будинків

Зазначимо, що згідно з чинними ДБН заборонено проектувати засклені балкони чи лоджії вище третього поверху. Через це, як пояснює заступник Міністра регіонального розвитку, будівництва і ЖКГ Лев Парцхаладзе, більшість мешканців склить балкони самостійно, що спотворює зовнішній вигляд будинків, а площа балконів розширюється, що перетворює їх на прибудови. Тому в нових ДБН і запропонували дозволити склити балкони і лоджії одразу при проектуванні будинків. На думку замміністра, це поліпшить зовнішню естетику будівель, а також протипожежну безпеку.

Нові ДБН вступлять в дію з 1 вересня цього року.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!