В Україні дозволили другий бустер від коронавірусу, але не для всіх

2307 0
Для другої бустерної дози застосовуватимуть мРНК-вакцину. Наразі в Україні це Pfizer.
Фото: Unsplash

Фото: Unsplash

В Україні офіційно дозволили введення другої бустерної дози вакцини проти Covid-19 усім людям віком від 60 років, а також людям 18-59 років із хронічними хворобами. Про це повідомили у Міністерстві охорони здоров'я.

«Для другої бустерної дози застосовуватимуть мРНК-вакцину (наразі в Україні це Pfizer) з інтервалом щонайменше 4 місяці після першої бустерної дози», – йдеться у повідомленні. 

Читайте також: Бустерна доза. Навіщо, кому потрібна, як отримати і чим відрізняється від додаткової

Другий бустер можуть отримати:

  • люди віком понад 60 років;
  • люди, які проживають у закладах догляду за літніми людьми;
  • люди з інвалідністю;
  • люди з імуносупресією;
  • люди віком 18-59 років із медичними станами, які підвищують ризик тяжкого перебігу Covid-19 (перелік станів);
  • люди віком 18-59 років із численними хронічними захворюваннями.

 

Другу бустерну дозу вже застосовують в Ізраілі, США, Канаді, Великій Британії, Японії, її рекомендували вводити в країнах ЄС.

Нагадаємо, що щепитися від Covid-19 в Україні можна в будь-якому пункті чи центрі вакцинації. Перелік пунктів доступний за посиланням або за телефоном 16-77. Окрім цього, через війну багато людей вимушені змінювати місце проживання. Дехто не має на новому місці медичної документації, тому не може підтвердити вакцинальний статус дітей і свій власний. Так, Міністерство охорони здоров’я з Центром громадського здоров‘я розробили рекомендації про те, як переселенцям та біженцям отримати дані про проведену вакцинацію.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!