В Україні дозволили одночасно вакцинувати від Covid-19 та інших хвороб

948 0
Відтепер за один візит до медичного закладу можна буде щепитися одразу від кількох небезпечних хвороб.
Фото з відкритих джерел

Фото з відкритих джерел

В Україні дозволили одночасно вводити вакцини проти COVID-19 та інших інфекційних хвороб дорослим і дітям від 12 років. Про це повідомляє Міністерство охорони здоров'я. 

Читайте також: «Українців зможуть вакцинувати за трьома різними сценаріями», – Кузін

Це рішення затверджено наказом МОЗ № 1067 від 20 червня. Відтепер за один візит до медичного закладу можна буде щепитися одразу від кількох небезпечних хвороб.

«Практика одночасного введення вакцин від кількох хвороб є безпечною та не може «перевантажити» імунну систему. Якщо цього вимагають обставини, це дозволено як в Україні, так і у світі», – наголосив Федір Лапій, голова Національної технічної групи експертів з питань імунопрофілактики.

Нагадаємо, в Україні змінили змішані схеми вакцинації від Covid-19. Зокрема, дозволили поєднувати вакцину CoronaVac з векторною AstraZeneca та мРНК-вакцинами Moderna або Pfizer. Після першої дози AstraZeneca можна застосовувати Moderna або Pfizer та навпаки.

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!