В Україні знову хочуть посилити карантин

3765 0
Які саме це обмеження будуть запроваджені, згодом має повідомити очільник МОЗ Віктор Ляшко.
Фото: GMK Center

Фото: GMK Center

Секретар Ради нацбезпеки та оборони Олексій Данілов анонсував запровадження в Україні «більш жорсткого карантину». Про це він заявив на брифінгу за результатами засідання РНБО 16 липня.

За його словами, нині у деяких країнах, особливо у тих, де відбулося Євро-2020, є спалах коронавірусу і тому РНБО занепокоєне.

«Я б хотів звернутися до всіх, у нас на превеликий жаль проходять великі масові заходи, такі як фестиваль Atlas Weekend, У нас сьогодні дуже багато людей відпочиває на морі. Ті люди, які сьогодні перебувають у скупчені, перші у зоні ризику. Тому найближчим часом Кабмін за дорученням РНБО запровадить ще більш жорсткі заходи», – каже він.

Читайте також: Відпочинок на морі. Умови виїзду українців за кордон

Данілов зазначив, що те, які саме це обмеження будуть запроваджені, згодом має повідомити очільник МОЗ Віктор Ляшко. Обмеження точно стосуватимуться в’їзду з країн, де нині вирує штам «Дельта» (Індії, Росія, Білорусь).

У Кабміні також хочуть зменшити до максимуму кількість людей, які в'їжджатимуть з цих країн.

«Те, що стосується поширення в Україні та світі коронавірусу. Ви знаєте, що з’явилися два нових штами — «Дельта» та «Лямбда» — які наразі викликають у нас занепокоєння щодо розповсюдження на території нашої країни … Це дуже небезпечно і, на жаль, воно вже стосується не лише дорослого населення, а і дітей», – додав секретар РНБО.

Нагадаємо, що через новий штам коронавірусу «Дельта» у Львові вже планували посилити карантинні обмеження. Зокрема, хотіли стежити за виконанням карантинних умов, як-от: дотримання маскового режиму, соціальної дистанції, а також йшлося про збільшення темпів вакцинації від Covid-19 у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!