СБУ ліквідувала мережу російських агентів, які здавали позиції українських військових на фронті

1392 0
До складу групи входило 6 місцевих жителів, завербованих спецслужбами рф після початку повномасштабного вторгнення.
Фото: СБУ

Фото: СБУ

Служба безпеки України ліквідувала російську агентурну мережу, яка розвідувала позиції Збройних Сил поблизу східного фронту. Про це повідомляють у СБУ. 

«Служба безпеки припинила діяльність російської агентурної мережі, яка збирала розвіддані про дислокацію та переміщення підрозділів ЗСУ у Слов’янську, Краматорську та Покровському районі Донеччини. Крім того, зловмисники «доповідали» агресорам щодо наслідків обстрілів регіону, масштабу руйнувань житлових будинків та об’єктів цивільної інфраструктури», – пояснюють у відомстві.

Одним зі «зв’язкових» мережі був представник окупаційної адміністрації рф – «посадовець» так званого «верховного суду днр», причетний до переслідування та незаконних ув’язнень українців.

Читайте також: Росіяни наступають на Бахмут, після боїв у напрямку Авдіївки перегрупувалися, – Генштаб 

До складу агентурної мережі входило 6 місцевих жителів, завербованих спецслужбами рф після початку повномасштабного вторгнення.

«Вони передавали загарбникам зібрані дані через спеціально створені інтернет-платформи у вигляді координат на електронних картах з підтверджуючими матеріалами фото-, відео фіксації», – додають у Службі безпеки.

Наразі всім затриманим повідомлено про підозри.

Нагадаємо, СБУ у Львівській області затримала двох осіб, які активно у соцмережах підтримували агресію росії. Один із зрадників листувався з діючим бойовиком так званої «днр», надав координати, а згодом мав корегувати ракетний обстріл по пам’ятнику Степану Бандері у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!