В Україні масштабна повітряна тривога. Куди летять ракети

6721 0
Вранці в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу.
Фото умовне

Фото умовне

Сьогодні, 10 лютого, вранці оголосили масштабну повітряну тривогу. На Львівщині вона розпочалася о 08:29. Повідомили про пуски ракет стратегічною авіацією Ту-95 у режимі радіомовчання, в голосовій мережі, з морських носіїв «Калібрів». Крім того ворог підняв у небо стратегічну авіцацію з території Білорусі.

«Ворог підняв в небо ворожу авіацію, а в акваторії Чорного моря знаходяться кораблі - носії ракет «Калібр». Противником було здійснено пуски крилатих ракет із стратегічних бомбардувальників Ту-95мс. Наразі оголошена повітряна тривога, просимо усіх пройти в укриття та чекати на офіційну інформацію», – проінформував начальник Одеської РВА Юрій Крук.

Стало відомо про роботу протиповітрної оборони відразу у кількох областях.  Так, повідомляють про роботу ППО в Миколаївській, Одеській, Дніпропетровській, Полтавській та Запорізькій областях.

«На Полтавщині працює ППО. Зберігаємо спокій! До закінчення повітряної тривоги перебуваємо в укриттях!», зазначив голова Полтавської ОВА Дмитро Лунін.

Голова Львівської ОВА Максим Козицький попередив мешканців області про високу загрозу ракетного удару.

Також про підвищену загрозу ракетного удару повідомили в Черкаській ОВА.

Крім того, голова Миколаївської ОВА Віталій Кім повідомив про другу хвилю запусків ракет. Раніше він застерігав про запуск 20 ракет.

В «Укренерго» повідомили про влучання на декількох об’єктах високовольтної інфраструктури в східному та західному, південному регіонах. Це призвело до перебоїв з електропостачанням у деяких областях

«Для мінімізації можливих наслідків атаки та збереження енергосистеми «Укренерго» вживає необхідних превентивних заходів, застосовуються аварійні відключення», – йдеться у повідомленні.

В Києві пролухали вибухи. Про це повідомили кореспонденти Суспільного. За попередньою інформацією – працює ППО. Інформацію про це підтвердили у КОВА. 

«Уламки ракети пошкодили авто та дах приватного будинку в Голосіївському районі», – зазначив мер столиці.

Мер Харкова Ігор Терехов підтвердив влучання по критичній інфраструктурі міста.

«Біля 10-ї години ранку ще один удар по критичній інфраструктурі Харкова Сьогодні можуть бути перебої зі світлом та іншими комунальними послугами», – зазначив він.
 

О 10:23 голова Хмельницької ОВА попередив про рух ракет на Захід України.

«Фіксуємо хвилю ракет в повітряному просторі України. 4 ракети рухаються на захід країни! Перебувайте в укриттях! Бережіть себе та своїх близьких!», – зазначив він.

Близько 10:40 стало відомо про звуки вибухів у Хмельницькій та Вінницькій областях

«В Хмельницькому пролунав вибух. Частина міста без електропостачання. Можуть бути збої і в водопостачанні», – повідомили у Хмельницькій ОВА.

О 10:48 голова Львівської ОВА Максим Козицький повідомив про роботу ППО в області.

Близько 10:55 у Львові пролунали вибухи.Про це повідомив мер Львова Андрій Садовий.

«У Львові чути вибухи. Працює ППО», – зазначив він.

На Івано-Франківщині чутно звуки вибухів. Як зазначила голова ОВА Світлана Онищук  – в області працює ППО.

Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний повідомив, що російські ракети увійшли в повітряний простір Молдови та Румунії.

«Сьогодні, 10 лютого, о 10:18 дві російські крилаті ракети «Калібр» здійснили перетин Державного кордону України з Республікою Молдова. Орієнтовно о 10:33 ці ракети перетнули повітряний простір Румунії. Після чого знову зайшли у повітряний простір України у точці перетину кордонів трьох держав. Ракети була запущені з акваторії Чорного моря», – зазначив він.
 

Дані оновлюються...

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!