В Україні можуть запровадити е-пенсійні посвідчення без оформлення паперових

726 0
Проєкт постанови наразі обговорюють.

Пенсійний фонд пропонує змінити підхід до оформлення пенсійних посвідчень. Зокрема, дозволити створювати е-документ, не оформлюючи традиційне паперове посвідчення. Проєкт постанови вже оприлюднили на сайті СПО Об’єднань профспілок.

У документі йдеться про те, що за бажанням особи, якій призначено пенсію, їй може бути сформоване пенсійне посвідчення в електронній формі (е-пенсійне посвідчення) без виготовлення паперового або електронного пенсійного посвідчення.

Формуватиметься воно засобами порталу «Дія» за допомогою мобільного додатку «Дія» та матиме однакову з пенсійним посвідченням юридичну силу та строк дії.

Читайте також: Як перевірити наявність субсидії за певною адресою

При цьому такий е-документ можна буде використовувати без додаткового пред’явлення пенсійного посвідчення у паперовій формі, електронного пенсійного посвідчення або платіжної картки, яка одночасно є пенсійним посвідченням.

Нагадаємо, в Україні з 1 жовтня проведуть планові перерахунки пенсійних виплат. Підставою для цього стало збільшення мінімальної заробітної плати з 6 500 грн до 6 700 грн. Виплати зростуть у людей віком від 70 років, пенсіонерів з «воєнною» інвалідністю, а також у тих, хто має великий страховий стаж.

Тетяна Дзяма

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень.

 

 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!