В Україні можуть здорожчати продукти через проблеми з електропостачанням

783 0
Перебої з електрикою можуть збільшити вартість бакалії на 5–15%, а молочних продуктів – на 30%.
Умовне фото

Умовне фото

Вартість продуктів в Україні може зрости через проблеми з електропостачанням. Про це повідомляє «Економічна правда». 

В мережі АТБ у червні-липні очікують зростання цін на рибні консерви, соняшникову олію та майонез на 5-15% через проблеми з електропостачанням та відповідну девальвацію та здорожчання логістики. У Auchan фіксують подорожчання хліба та цукру через зупинку деяких виробництв, які чекають на стабілізацію в енергетиці.

Найбільше від перебоїв в роботі енергетики страждає молочна галузь, адже для зберігання таких продуктів потрібна безперебійна електроенергія. За словами голови ради директорів «Союзу молочних підприємств України» Вадима Чагаровського, використання генераторів призведе до подорожчання молочної продукції на 10% спочатку, а до осені – на 25-30%.

Відтак, за підрахунком Forbes, перебої з електрикою можуть збільшити вартість бакалії на 5–15%, а молочних продуктів – на 30%.

Читайте також: Львівщина конкурує з польськими фермерами: як це впливає на експорт і ціни на фрукти

Чому в Україні триває підвищення цін на продукти харчування, чи зросте курс долара, що на це впливає, чому виник штучний дефіцит робочої сили. Детальніше – у матеріалі журналістки Tvoemisto.tv.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!