В Україні набув чинності закон, яким відклали нововведення в ЖКГ

3875 0
Уряд не встиг підготувати всі підзаконні акти, тож введення норм у дію довелося відкласти.

В Україні набув чинності закон № 2454-VIII, яким відклали введення в дію норм закону про житлово-комунальні послуги про водопостачання, електрику, газ та поводження з відходами. Відповідний документ опублікований в офіційній парламентській газеті Голос України.

Закон про житлово-комунальні послуги - на право споживача укладати договори з постачальником послуги - мав набути чинності 10 червня цього року. Але уряд не встиг підготувати всі підзаконні акти, тож введення норм у дію довелося відкласти.

Читайте також: Яким буде життя без жеків? Інфографіка

Закон про ЖКГ передбачає право споживача у встановленому законодавством порядку відключитися від систем централізованого теплопостачання та постачання гарячої води та розірвати договір про надання комунальної послуги, попередивши про це виконавця відповідної комунальної послуги не менш як за два місяці до дати розірвання договору. Ці норми закону набудуть чинності з 1 травня 2019 року, після завершення опалювального сезону.

Також повідомляється, що початок дії норми про штрафи для компаній за порушення строків встановлення лічильників на тепло, гарячу і холодну воду перенесли на 1 серпня 2020 року. Крім того, людям, які будуть встановлювати лічильники, відшкодують витрати за допомогою пільг та субсидій. Це забезпечують зміни в закон «Про комерційний облік теплової енергії та водопостачання».

Читайте також: Комунальна реформа. Що зміниться і чи зросте квартплата

З 10 червня цього року вводиться в дію послуга з управління багатоквартирним будинком.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!