В Україні оголосили благодійний збір коштів на підручники для п’ятикласників

1502 0
Першими вже зголосилися благодійники зі Швейцарії, вони готові виділити на видання книг близько 1 млн грн.
фото наталії піпи/фейсбук

фото наталії піпи/фейсбук

У вересні тисячі учнів 5-х класів в Україні можуть залишитися без підручників за програмою Новою української школи (НУШ). Через це оголосили благодійний збір коштів. Про це повідомили народна депутатка з Львівщини Наталія Піпа та голова комісії освіти науки й інновацій Львівської обласної ради Іванна Герус. 

Цього року у державному бюджеті на підручники за програмою НУШ для учнів передбачили 1,3 млрд грн, але через повномасштабне вторгнення росії в Україну ці кошти розподілили на потреби Збройних Сил. Саме цьогорічні п’ятикласники мають розпочати навчання за новою програмою.

Читайте також: У школах Львова тимчасово проживають майже 4000 переселенців

«Звісно, нові книги поширюватимуться в електронному форматі, але не усі діти мають гаджети або доступ до інтернету. Досі книг за новою програмою ще не друкували. Ми  просимо весь світ допомогти нашим дітям повноцінно розпочати навчальний рік. Віримо, що до вересня проблему вдасться вирішити»,  каже Наталія Піпа.

Загалом йдеться про друк 3,2 млн підручників для українських п’ятикласників. Пріоритетом є видання книг з математики, української мови та літератури, історії України. Депутати також  звернулися до уряду з проханням виділити окремий рахунок для збору коштів на фандрейзинговій платформі United24. У такий спосіб благодійники зможуть переказати гроші на книги та кожен зможе долучитися до цієї ініціативи. Водночас на платформі постійно публікуватимуть звіт про використання коштів.

Першими вже зголосилися благодійники зі  Швейцарії, вони готові виділити на видання книг близько 1 млн грн.

Нагадаємо, що в Україні зареєстрували петицію з вимогою замінити у шкільних програмах твори російських та білоруських письменників на інші зарубіжні. За один день вона зібрала понад 700 підписів із 25 тисяч необхідних. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!