Україна

В Україні оновили правила перетину кордону для студентів. Що зміниться

664 0
Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.
фото умовне

фото умовне

Студентам дозволять виїжджати за кордон на один семестр за програмою «академічна мобільність». Про це повідомив міністр освіти і науки Оксен Лісовий.

Через воєнний стан у програмах академічної мобільності зараз беруть участь лише дівчата. Тож студенти неодноразово зверталися з цим питанням до президента Володимира Зеленського.

Як зазначив міністр, уряд ухвалив рішення, яке дозволить хлопцям також ставати учасниками цих програм – строком на один семестр. Йдеться лише про студентів віком від 18 до 22 років, які вчаться на бакалавраті за денною формою (або ж на магістратурі медичного, фармацевтичного або ветеринарного спрямування).

Для перетину кордону з метою навчання на програмах академічної мобільності необхідно мати такі документи:

  • студентський квиток, 

  • направлення від закладу освіти, 

  • засвідчену копію договору з іноземним університетом про прийняття на програму академічної мобільності, 

  • військово-довідковий документ від ТЦК. 

Читайте також: Скільки чоловіків у Львові отримують другу освіту

Жодних особливих дозволів МОН не видаватиме.

«Програми академічної мобільності – це певною мірою свіжий ковток повітря і для студентів, і для університетів. Для того, щоб узяти участь, необхідно мати високі бали і виконати низку вимог, які встановлюють засновники програми. Працюємо над посиленням системи вищої освіти та її інтеграцією в європейський освітній простір», – написав Оксен Лісовий.

Нагадаємо, що Міністерство освіти і науки може перестати платити академічні стипендії студентам, які нині перебувають за кордоном.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!