Скільки чоловіків у Львові отримують другу освіту та скільком з них понад 25 років

8983 0
У Львові найбільше студентів зараз отримують другу освіту у Львівському національному університеті природокористування.
фото умовне

фото умовне

За час теперішньої війни другу і третю вищу освіту вирішили здобути майже 60 тисяч українців віку 25-30 років. З них можна було б сформувати 13 бойових бригад. У Львові найбільше студентів зараз отримують другу освіту у Львівському національному університеті природокористування – 1963. Найстаршому студенту там 58 років. Про це йдеться в матеріалі Tvoemisto.tv

Зауважимо, що загалом серед студентів університету є й ті, кому 30, 40 і 50 років. У 2022 і 2023 роках вони вступали на основі повної загальної середньої освіти, молодшого спеціаліста або бакалавра. Університет не здійснює облік здобувачів за місцем народження і проживання, а також не вимагає під час вступу на навчання інформації про кількість дипломів відповідного рівня вищої освіти, окрім випадків, коли цей диплом є основою для вступу на наступний рівень вищої освіти.

Читайте також: Скільки чоловіків на Львівщині повторно стали студентами і чи отримають повістки

На другому місці Національний університет «Львівська Політехніка» з 1719 студентами, що старші 25 років. Серед них – 304 студенти віком 40 років і старше. Це і чоловіки, і жінки. Яку вищу освіту вони здобувають – другу чи третю, – невідомо, адже навчальний заклад такої вибірки не зробив.

На третьому місціНаціональний лісотехнічний університет України – там 1297 студентів, що старші 25 років. З них 481 студент здобуває другу і третю вищу освіту (446 – другу і 35 – третю). З усіх студентів університету старших 25 років жінок є 96, решта – чоловіки.

Повний перелік:

Назва закладу вищої освіти

 

Кількість студентів

 

Найпопулярніші спеціальності серед студентів

 

Найстарший студент ЗВО

Львівський національний медичний університет ім. Д. Галицького

11

«Медицина», «Стоматологія», «Фармація, промислова фармація». 

 

38

Львівський  національний університет ім. Івана Франка

381

«Психологія», «Спеціальна освіта», «Науки про землю», «Комп’ютерні науки», «Дошкільна освіта», «Середня освіта», «Початкова освіта», «Харчові технології», «Технології захисту навколишнього середовища», «Соціальна робота», «Соціальне забезпечення», «Публічне управління та адміністрування»

Інформація відсутня

Національний університет «Львівська Політехніка»

1719

Інформація відсутня

Інформація відсутня

Українська академія друкарства

Інформація відсутня

Інформація відсутня

Інформація відсутня

Львівський національний університет ветеринарної медицини та біотехнологій імені С.З. Ґжицького

251

Інформація відсутня

Інформація відсутня

Львівський національний університет природокористування

1963

Інформація відсутня

58

Львівський інститут менеджменту

50

«Менеджмент»

Інформація відсутня

Львівський  державний університет фізичної культури ім. Івана Боберського

135

Середня освіта (фізична культура), фізична культура і спорт, терапія і реабілітація, хореографія, менеджмент, туризм і рекреація, готельно-ресторанна справа.

Інформація відсутня

Львівський університет бізнесу і права

немає

 

 

Національний  лісотехнічний університет України

1297

«Лісове і садово-паркове господарство», «Технології деревообробки», «Технології захисту навколишнього середовища», «Будівництво та цивільна інженерія», «Галузеве машинобудування», «Хімічні технології та інженерія» 

58

Український  католицький університет

426

«Менеджмент», «Психологія», «Богослов’я», «Публічне управління та адміністрування»

68

 

Нагадаємо, що фіктивні довідки, опікунство, інвалідність – лише частина незаконних «лазівок» для ухилення військовозобов’язаних від мобілізації. Від початку повномасштабної війни, аби уникнути призову, деякі українці почали використовувати ще й повторний вступ до вишів. У Верховній Раді знають про хитрощі так званих ухилянтів. Депутати зареєстрували законопроєкт щодо тих осіб, які вдруге здобувають вищу освіту. Якщо його ухвалять, законодавчі зміни зачеплять інтереси кількох десятків тисяч студентів.

Як зазначено в пояснювальній записці проєкту Закону, торік до українських навчальних закладів зарахували 106,8 тисячі чоловіків призовного віку, які почали здобувати освіту рівнозначну або нижчу за рівнем від попередньої. Цього року таких чоловіків уже більше ніж 75 тисяч. В одному з ефірів телемарафону народний депутат Федір Веніславський сказав, що для уникнення призову шляхом вступу до вишів скористалися майже 60 тисяч громадян України.

Тvoemisto.tv з’ясувало, скільки осіб у Львові та області повторно навчаються у державних та приватних вищих навчальних закладах, якого вони віку, на яких спеціальностях вчаться та що для частини з них може змінитись, якщо закон таки ухвалять. Читайте у матеріалі

________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!