В Україні оновили правила проходження техогляду. Що змінилося

3119 0
Відповідні зміни до постанови ухвалив Кабінет міністрів.
Умовне фото

Умовне фото

В Україні оновили правила проходження обовʼязкового технічного огляду транспортних засобів. Відповідні зміни до постанови ухвалив Кабінет міністрів. Про це заявив заступник міністра внутрішніх справ Богдан Драп'ятий. 

Основні зміни, що стосуються обов'язкового технічного контролю автомобілів, включають:

  • Впровадження електронного протоколу для результатів обов'язкового технічного контролю, з можливістю друку паперової копії при необхідності.
  • Впровадження відеофіксації процесу техогляду, замість фотофіксації, що зменшує ризик корупції.
  • Відеоматеріали будуть доступні для органів влади, місцевого самоврядування та фізичних та юридичних осіб за відповідними зверненнями.
  • Імплементація вимог щодо перевірки технічного стану транспортних засобів, які встановлені Директивою 2014/45/ЄС від 3 квітня 2014 року. Визначення виключного переліку правових підстав для відмови у проходженні обов'язкового техогляду.

Читайте також: Відтепер українці можуть продавати авто з номерними знаками держреєстрації

«Ці зміни спрямовані на поліпшення процедури обов'язкового технічного контролю транспортних засобів та підвищення безпеки дорожнього руху», – зазначив міністр.

Нагадаємо, відтепер у «Дії» з'явилася послуга скасування шерингу авто. Вона доступна для користувачів, що раніше поділилися із кимось своїм техпаспортом.

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!