В Україні пенсіонерам можуть надати додаткову грошову допомогу. Як і де отримати

174327 0
Виплати надходитимуть протягом трьох місяців.
ФОТО: FREEPIK.COM

ФОТО: FREEPIK.COM

В Україні постраждалі від російської агресії та незахищені верстви населення, зокрема й пенсіонери, можуть отримати додаткову грошову допомогу від міжнародних організацій. Міністерство соціальної політики України створили соціальну платформа єДопомога.

Як подати заявку?

Заявка на виплату грошової допомоги для пенсіонерів від міжнародних організацій заповнюється і подається на інформаційній платформі єДопомога Для цього потрібно зайти на платформу, натиснути «Виплати від міжнародних організацій», а потім «Заповнити заявку на допомогу», вказавши реквізити рахунку у форматі IBAN.

Спочатку дані заявника перевіряють представники Мінсоцполітики за допомогою баз даних та реєстрів, але саме рішення щодо надання допомоги відповідної категорії населення та сум виплат ухвалюють міжнародні організації.

Яка сума допомоги? 

Протягом трьох місяців пенсіонери, заявку яких прийняли, отримуватимуть допомогу в розмірі 2 220 гривень. Гроші приходитимуть на рахунок, реквізити якого зазначені в заявці.

Нагадаємо, Міністерство соціальної політики оприлюднило алгоритм дій, як отримати пенсію або грошову допомогу в умовах воєнного стану. Інструкція враховує як тимчасово переміщених осіб, так і тих, хто залишився вдома. Детальніше читайте тут.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!