В Україні планують скасувати пластикові дипломи

3305 0
Пластикові дипломи про вищу освіту непотрібні, а їх вигляд не має значення. Про це під час відвідання Ужгородського національного університету заявив міністр освіти і науки Сергій Квіт.
фото: www.kadrovik.ua, www.newsmarket.com.ua, diploms-ukraine.com.ua

фото: www.kadrovik.ua, www.newsmarket.com.ua, diploms-ukraine.com.ua

"Пластикові дипломи непотрібні. І коли вам кажуть, що він краще захищений, то це повний абсурд. Бо є серія і номер, які підтверджують диплом", - зазначив міністр освіти і науки Сергій Квіт.

За його словами, університети повинні виготовляти дипломи, які мають містити обов’язкову інформацію. Диплом має бути паперовим, адже пластикових дипломів немає ніде у світі. Вигляд не грає ролі, а ціна має значення, - вважає Сергій Квіт.

Читайте також: Вища освіта в Україні: 16 змін

Як відомо, Кабінетом Міністрів затверджено перелік інформації, яка повинна міститися в документах про вищу освіту державного зразка. Постановою також визначено граничну вартість виготовлення документа про вищу освіту державного зразка, яка не повинна перевищувати двох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Міністерство освіти і науки має у місячний строк затвердити форму документів про вищу освіту (наукові ступені) державного зразка та додатків до них. Документи про вищу освіту та наукові ступені державного зразка та додатки до них, видані до набрання чинності постанови, є дійсними та обміну не підлягатимуть.

Джерело: Освіта.UA

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!