В Україні почав діяти експериментальний порядок присвоєння адрес новобудовам

1899 0
Отримати адресу тепер можна лише за 5 робочих днів.
Фото: inlviv.in.ua

Фото: inlviv.in.ua

В Україні запровадили експериментальний порядок присвоєння адрес новобудовам. Про це на своїй сторінці у Фейсбук повідомив заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

Читайте також: Забудовники зможуть отримати декларацію про будівництво за один день

Адреси присвоюватимуть безкоштовно разом із будівельним паспортом або містобудівними умовами та обмеженнями, після дозволу на будівництво від ДАБІ або після введення об’єкта в експлуатацію.

Отримати адресу тепер можна лише за 5 робочих днів, тоді як до цього цей термін становив в середньому 30 днів та більше. Адреси присвюватимуть відповідні органи місцевого самоврядування.

Мінрегіон вже підготував наказ порядок визначення реквізитів адреси об’єктів будівництва та об’єктів нерухомого майна і зараз він проходить останні погодження. 

Порядок присвоєння адрес є експериментальним і діятиме з 1 липня 2019 року до 31 грудня 2020 року. Відповідна постанова КМУ набула чинності наприкінці квітня. Після цього роботу порядку проаналізують і вирішать, чи впроваджувати його на постійній основі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!