В Україні посилили правила в'їзду для паломників

1085 0
Іноземці повинні мати поліс страхування та певні документи.
Фото: ДПСУ

Фото: ДПСУ

Щоб запобігти поширенню на території України коронавірусної хвороби, в державі змінили правила в’їзду для іноземних громадян, які приїжджають для здійснення паломництва, повідомляє МЗС.

Читайте також: У Львівському аеропорту вакцинуватимуть не лише пасажирів

Іноземці та особи без громадянства, які перетинають державний кордон на в’їзд в Україну, повинні мати поліс страхування, що виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво в нашій державі, покриває витрати, пов’язані з лікуванням Covid-19, обсервацією, та діє на строк перебування в Україні.

Також необхідно мати один із таких документів:

  • негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР (не більше як за 72 год. до перетину кордону);
  • негативний результат експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2 (не більше як за 72 год. до перетину кордону);
  • документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації від Covid-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених;
  • іноземний Covid-сертифікат, що підтверджує вакцинацію від Covid-19 вакцинами, включеними ВООЗ до переліку дозволених, негативний результат тестування на Covid-19 методом ПЛР.

Читайте також: Врятуватися від «Дельти», або коли Львівщина досягне колективного імунітету

У разі відсутності документів та неможливості встановлення або відмови від встановлення мобільного додатка «Вдома» особою, яка підлягає самоізоляції, їй можуть відмовити у перетині державного кордону України.

При умові отримання повного курсу вакцинації від Covid-19 іноземець не підлягає самоізоляції після перетину кордону.

Нагадаємо, з початку серпня у Міжнародному аеропорту «Львів» імені Данила Галицького можна зробити щеплення. Вакцинацію проводять як тим, хто має квитки на літак, а й бажаючих.

ТЕГИ: правила в
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!