В Україні продовжили термін дії е-рецептів на ліки

665 0
Термін збільшили з 30 до 90 днів.
Фото умовне

Фото умовне

В Україні збільшити термін дії електронних рецептів на деякі ліки. Відтак, його продовжили з 30 до 90 днів. Про це повідомили в МОЗ України.

«Це рішення дозволить пацієнту не лише рідше відвідувати лікаря, щоб поновити рецепт, але й зручніше погашати е-рецепт, виписаний на курс лікування до 90 днів. При цьому строк дії рецептів на наркотичні лікарські засоби залишається 10 днів, а на ліки, які підлягають реімбурсації або відпускаються на пільгових умовах, чи екстемпоральні лікарські засоби, — 30 календарних днів», — йдеться у повідомленні.

Читайте також: Як придбати ліки для домашніх тварин за е-рецептом

У МОЗ додали, що погасити електронний рецепт, як і раніше, можна в аптеці, яка працює з електронною системою охорони здоровʼя.

Нагадаємо, е-рецепт на всі рецептурні ліки можна отримати незалежно від наявності декларації з сімейним лікарем. Водночас пацієнт має бути обов’язково зареєстрований в Електронній системі охорони здоров'я – це проста процедура, яку може швидко здійснити будь-який лікар. Виписати е-рецепт зможуть лікарі усіх спеціальностей державних, комунальних чи приватних клінік, або ж лікар-ФОП. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!