В Україні пропонують перенести вихідний день із 9 на 8 травня

2399 0
Відповідний законопроект зареєстрували у Верховній Раді.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Позафракційний народний депутат Андрій Денисенко запропонував перенести святковий неробочий день з 9 на 8 травня – «День перемоги над нацизмом у Європі і День пам'яті та примирення». Про це йдеться в проекті закону №8342, зареєстрованому у парламенті 10 травня, повідомляє Zaxid.net.

«Пропонується святковий неробочий день з 9 травня “Дня перемоги над нацизмом” перенести на 8 травня – “День перемоги над нацизмом у Європі і День пам'яті та примирення”», – йдеться у пояснювальній записці до законопроекту.

На думку автора законопроекту, 9 травня має не історичний, а геополітичний та ідеологічний контекст, що висвітлює Радянський Союз і особисто Йосипа Сталіна як беззаперечного та безспірного борця із нацизмом, не дивлячись на факти співпраці СРСР та Німеччини до та на початку Другої світової війни.

Читайте також: Скільки українці відпочиватимуть у травні. Перелік вихідних

Окрім того, Денисенко посилається на Резолюцію Генеральної Асамблеї ООН № A/RES/59/26 від 2004 року, якою встановлено два дні для відзначення Дня перемоги над нацизмом і Дня пам'яті та примирення – 8 або 9 травня.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!